Паркинзи Општина Центар ја претставија својата мобилна апликација

во feature, ИТ.МК

Граѓаните на Општина Центар може да почнат да ја користат мобилната апликација на Паркинзи Општина Центар.

Апликацијата е достапна на Android и на iOS, а може да се користи за полесно да се пронајде и да се плати паркинг. Дополнително, апликацијата е корисна и за купување на дневна паркинг карта и плаќање преку платежна картичка. Ова важи за сите корисници на апликацијата. Плаќањето е преку SMS, но наместо порака корисникот со апликациајта внесува регистрација, зона и број на часови.

Корисниците на апликацијата кои се резиденти во Општина Центар имаат повеќе можности. Така, може да: купуваат и активираат гостиниски часови преку апликацијата; да вршат преглед на договорот; потсетник за истекување на договор и податоци, нотификации и известувања кои би можеле да бидат интересни за корисникот.

„Следејќи ги глобалните трендови во технологијата, во насока на задоволување на современите потреби на корисниците на паркиралиштата кои се под ингеренции на Општина Центар, ЈП Паркинзи на Општина Центар разви и ја стави во употреба апликацијата за мобилни уреди“, изјави Саша Богдановиќ, директор на Паркинзи Опшина Центар.

Апликацијата е интересна замена на SMS плаќањето, но единствено корисниците ќе можат да покажат колку ќе биде корисна. Апликацијата е достапна на сите Android корисници со оперативен систем понов од Android 4.2 и на iPhone оперативен систем iOS 8 и понов.

 

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments