Ова се најзабавните 3Д гифови кои некогаш ви излегле од екранот

во Софтвер

Ви треба само малку магија, малку знаење за оптичката илузија и замаглување на позадината за да претворите обични анимирани слики во фантастични 3Д сцени кои излегуваат од вашиот екран. Sploid пишува дека ефектот на овие 3Д гифови се постигнува со користење на техника што се користи во класичните уметнички слики, како користење на бели линии што ви прават ментално делење на позадината, и одлично искористување на длабочината на полето направена со камерата. Тоа што ја прави илузијата комплексна е што мора субјектите да останат во рамките на гифот, доколку ги поминат границите се губи и 3Д ефектот.

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Cool 3D optical illusion GIFs make things pop out of the screen

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments