ИТ Настан: Дводневна конференција – МАСИТ ИКТ денови

во ИТ.МК

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии го најави одржувањето на дводневниот настан – МАСИТ ИКТ денови. Настанот е закажан за 26 и 27 септември, во хотелот Александар Палас.

Првиот ден од настанот ќе се дискутира на тема: “Регулатива на работните односи и пазарот на труд во рамки на ИКТ секторот”. Целта е да се обработат и дискутираат теми поврзани со законите за работни односи. На форумот ќе се опфатат теми за регулирање на работните односи, платите и надоместоците во овој сектор. Поважно, ќе бидат презентирани успешни примери и искуства од регионот чии модели на работа можат да се применат кај нас. Проектот има за цел пронаоѓање на решенија за подобрување на законите во функција на поефикасно работење на малите и средни претпријатија во Македонија.

Можеби поважната или барем поинтересната конференција се одржува вториот ден, на 27 септември. На вториот ден ќе се разговора за иновативни ИКТ решенија и трендови. Целта е да опфатат и дискутираат теми и прашања од областа на иновациите.

Дел од темите кои ќе бидат разгледани на вториот ден се: „Соработка помеѓу компаниите, науката и државата, и претставување на иницијативи за поттикнување и поддршка на иновативноста на мали и средни претпријатија“. На настот учесниците ќе се обидат да придонесеат и за нови решенија во услужната дејност и туризмот. Дел од компаниите кои учествуваат се дел од оваа индустрија, а ќе бидат споделени искуства од домашните ИКТ компании. Најавени се презентации на локални, но и глобални трендови.

Главен организатор на конференцијата е МАСИТ, во партнерство со Твининг проектот финансиран од ЕУ „Развивање соработка помеѓу високообразовните институции, приватниот сектор и релевантните органи“.

На настаните свој придонес ќе имааат претставници на комората, ИКТ компаниите, претставници од државните институции, странски и домашни експерти.

Учеството на форумот и конференцијата е бесплатно, но потребна е да го најавите учеството.Повеќе податоци и регистрација се достпани на Seeita.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

Software Developer

Visualgest Skopje

PHP/LARAVEL Developer

Matrix IT Global Services Macedonia

Technical Support

види ги сите огласи на kariera.it.mk