Највлијателните твитерџии во .мк и регионот, анализа на @varagic

Г. Варагиќ ги искористи алатките Topsy.com, WeFollow.com и TwitterGrader.com за да ги одреди највлијателните корисници. Topsy ги листа корисниците според пребарувањето додавајќи на одредени корисници „influental” под името, најверојатно заради конекцијата меѓу твитеrџиите и односот меѓу корисниците. За локацијата се користи Twittergrader и WeFollow да се одреди местото и да се направи листа кој корисник од каде е.

„Вакви листи служат само како почеток за анализа на однесувањето на онлајн корисникот, бидејќи е потребно да се согледа во кој сегмент постои влијание кај одредени корисници – без врска дали е тоа географска одредница, тематска одредница и влијание на останатите лидери во мислењето, итн.“, пишува г. Варагиќ.

[blog post] Najuticajniji korisnički Twitter nalozi iz BiH, Slo, Hr, Sr, Mk, CG http://is.gd/Vbbe1sless than a minute ago via TweetDeck Favorite Retweet Reply

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments