Најмалиот адаптер за лаптопи собра над 280.000 долари на Kickstarter

во Хардвер

Запознајте се со Dart, најмалиот адаптер за лаптоп компјутери произведен од FINsix. Доколку се прашувате колкава може да биде разликата, Dart е четири пати помал и шест пати полесен од стандардните адаптери за лаптопи. Покрај својата големина адаптерот е со моќност 65W што е доволно за најголем дел од лаптопите.

Проектот успешно ги собра финансиите на Kickstarter, а привете 1000 примероци по цена од 79 долари се веќе распродадени, за 89 долари сега е достапна основната верзија. Адаптерот доаѓа и за Mac, но со оглед на цената на приклучокот за Apple адаптерите, овојпат доаѓаат за 148 долари. Интернационалната верзија на адаптерот која им е потребна на корисниците надвор од САД чини 130 долари и доаѓа со адаптер за рагионот, па корисниците освен Dart ќе го добијат и Dart PLUS. Освен лаптопот адаптерот овозможува и истовремено полнење на уште еден уред, телефон или таблет компјутер.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments