Microsoft ќе им овозможи на купувачите замена и надградба на Surface

во Хардвер

Microsoft воведува нов начин на плаќање со кој ќе се обиде да ја зголеми продажбата на Surface компјутерите. Компанијата на купувачите ќе им овозможи план за 24 месечно плаќaње. Секој купувач по 18 месеци ќе може да го замени својот Surface за нов модел. Единствен услов е да биде вратен првиот уред и тој да биде во добра состојба.

Пред да се израдувате, засега програмата Surface Plus е достапна ексклузивно за САД. За прв пат корисниците ќе можат да го купат и 55-инчниот Surface Hub, заедно со можноста да го надградат за само 12 месеци.

За сите кои ќе ја искористат оваа повлност за купување на компјутер, Microsoft ќе обезбеди засебна грижа за корисници и техничка поддршка. Слична понуда веќе постои кaј провајдерите за паметните телефони, па ова е единствено замена на телефон со лаптоп.

За првите 24 месеци каматата услугата ќе биде достапна без камата. По истекот на овој период  се плаќа 20% годишна камата.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments