Конкурентот на Photoshop, Affinity Photo од OS X пристига и на Windows

во Софтвер

Софтверот за цртање Affinity Photo, конечно пристига на Windows. Засега станува збор за бесплатна бета верзија, отворенa за сите. Верзииите за OS X и Windows се компатибилни, па сликите можат да се обрабoтуваат од еден на друг уред без проблем. Софтверот е алтернатива на Photoshop и иако е многу поевтин, не заостанува зад можностите.

Софтверот има над 230.000 преземања од iTunes и оценка 5 од 5. Верзијата за Windows е идентична со Mac. Основните карактеристики на Affinity Photo се „non-destructive“ уредување на сликите, RAW процесирање и „end-to-end“ колор менаџмент.

Цената на софтверот за OS X е околу 50 долари, најверојатно по излегување од бета фазата волку ќе чини и на Windows.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk