Како украинските ИТ компании се снаоѓаат за време на војната и лошите услови

Речиси тримесечната војна во Украина не ја поштеди ниту тамошната ИТ индустрија, на почетокот од конфликтот пишувавме за како нападот врз Украина ќе се одрази низ ИТ перспектива, но по три месеци ситуацијата е малку подрастична… десетици компании и стартапи од земјата мораа целосно или да ја напуштат истата, или пак да ги релоцираат своите вработени во околните земји. Пред војната, Украина имаше еден од најперспективните стартап екосистеми во светот,  со годишна двоцифрена стапка на […]

Оваа содржина е заклучена и наменета за it.mk премиум членови.

basic

годишно членство

1.500 ден.

зачлени се

1337

годишно членство

3.000 ден.

зачлени се

Поддржете го IT.mk со активирање на премиум членство и добијте пристап до ексклузивни содржини, добри ИТ зделки и други изненадувања.

Доколку веќе имаш премиум членство, најави се тука.

види ги сите огласи на kariera.it.mk