Како проширената и виртуелната реалност го менуваат светот

во Хардвер

Во почетоците компјутерите беа толку големи што зафаќаа цели соби, денес се доволно мали да може да го носиме во нашиот џеб. Денес сличен напредок доживуваат и „имерсивните“ технологии. Во минатото за проширена и виртуелна реалност беа потребни цели соби, но за неколку години ќе изгледаат како обични очила.

За иднината и проектите во виртуелна и проширена реалност во својот TED говор зборува Динеш Пуни. Ако ја следите технологијата последните неколку години веројатно веќе знаете за некои од можностите за професионалците. Овој говор дава и повеќе одговори каква примена проширената реалност ќе има и на обичните луѓе. Технологијата речиси во целост ќе го промени образовниот процес, а неколку примери може да погледнете и во говорот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments