Како да преведете цел сајт?

во Совети

Надополнување: Од 25 Август, Google Translate го разбира и македонскиот јазик. За повеќе информации прочитајте тука

Google Translete е неверојатна лесна алатка за користење.

  • Отидете на translate.google.com.
  • Oдберете од кој јазик сакате превод
  • Одберете на кој јазик сакате превод
  • И поставете го линкот на сајтот. Се разбира можете да копирате и цели текстови во полето и Google ќе ви ги преведе.

Преводот е вклопен во сајтот, така да ќе го имате целиот дизајн на сајтот само со преведен текст. Еве пример како изгледа сајтот Cnet.com преведен од англиски на македонски:

Интересно е што доколку не го знаете јазикот Google ќе го детектира и ќе го преведе. Истотака можете да преведувате по пребарување на зборови и термини на друг јазик. Ќе добиете линкови до сајтови на јазикот кој не го знаете и ќе ги добиете преведените верзии.

За крај постои и опција да го вметнете Google Translate во вашиот сајт.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk