ИТ Настан: „Dynamic Data Meetup“

Avatar img-thumbnail img-circle

во ИТ.МК

Добра вест за сите кои работат со податоци: на 12 септември ќе се одржи Data Science митап. Фокус на говорот ќе бидат: Apache Airflow, Asyncio, Redis, protocol buffers, Google Cloud Dataflow и Google BigQuery.

Настанот е во организација на Kiwi.com. Колкава е разликата во само неколку години можеби најдобро покажува воведот во настанот.

„Пред неколку години протокот на податоци беше составен од девелопер кој рачно внесуваше различни бази за да добие едноставен JSON извештај. Сега имаме 40 аналитичари кои очекуваат исчистени и конзистентни податоци доставени речиси во реално време, за да ги искористат во своите модели. “

На настанот ќе има три говори/презентации кои се фокусирани на три теми:

Dynamic Data Meetup се одржува на 12 септември со почеток во 18 часот. Локацијата на настанот е во Cineplexx, Conference Hall 5. Билети за настанот може да се обидете да резервирате на Meetup, иако најголем дел од картите се веќе резервирани.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments