Интернет споредба на балканските земји

во Веб, ИТ.МК

Ако се спореди бројот на корисници според бројот на населението (податоци од Светска банка), Хрватска е најповрзана земја, следена од Црна Гора, Македонија е на средина, додека далеку зад сите е Албанија. Процентуално интернет пенетрацијата на Балканот изгледа вака:

Мора да се забележи дека овие бројки се од 2008 година. Убеден сум дека податоците од 2009 година ќе покажат поголем раст на интернет корисниците и со тоа на процентот на пенетрацијата бидејќи ако се погледне графиконот кај сите земји се забележува постојан раст. Поголем скок се појавува во Грција во период од 2007 до 2008 година, односно голем пораст во бројот на корисници има и во Србија во периодот од 2004/5 до 2007 година. Според Небојша Радовиќ, српски блогер, во тој период се забележала помасовна промоција на широкопојасниот интернет.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
6 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
dragon city cheats and hacks for gold food and gems no survey

Substantielle,panique Hockey à fluage à travers votre dragon city cheats gems.
recherche derrière continué fb dragon city egg chart.

Burhan
Burhan
12 years ago

А http://www.internetworldstats.com/stats4.htm дава некако по оптимистички податоци :)

trackback

[…] Регистрацијата на нови интернет страници како и нивните имиња е процес што се движи во една растечка крива што секојдневно станува се пострмна и пострмна. Радосно е тоа зошто таквите симптоми укажуваат на фактот дека се насобрала голема бројка на интернет посетители. Зборуваме за релативна бројка земајќи ја во предвид балканската каша од интернет зачини. […]

Шајка
Шајка
12 years ago

Па и не е баш некоја споредба, ова е пред 2 години, моментално бројката е драстично поразлична така да никаква корист од ова.. поинтересно ќе беше да е за 2010.

Мартин
Мартин
12 years ago
Reply to  Шајка

http://www.internetworldstats.com/europa2.htm#mk – овде пишува: 906,979 users as of July/08, 43.9% penetration

Viktr Ars
12 years ago
Reply to  Мартин

Слични бројки има и според Wiki – http://bit.ly/dxeN9Q – како и тука – http://bit.ly/cEQwlt . Во принцип тука некаде. Сега моја проценка е дека има околу 950.000-милион.