Iceblock е екстензија за Chrome која ќе ви го спаси паричникот во периодот кој доаѓа

во Вести

Image courtesy of Finder

Icebox е екстензија за Google Chrome која може да ви го спаси новчаникот во периодот кој доаѓа. Почнуваќи со викендот кој измина, започнува периодот на новогодишни пропусти. Поради бројките 20% или 30 % поевтино, често купуваме производи кои и не ни се баш потребни.

Токму ова е идејата зад Iceblock. Екстензијата ги менува „buy“ копчињата на над 400 страници со сопствени. Потоа со секое притискање на копчето корисникот има определено време да размисли „Дали ова навистина ми е потребно“, пишува Next Web.

По истекот на времето може да притиснете и да ја потврдите нарачката. Ако се премислите и сметате дека производот и не ви е неопходен, не се случува ништо. Перодот на пауза за купувањето е 30 дена, што можеби е предолго за новогодишните попусти, иако може да го замените и со покус период. На страниците кои не се поддржани може да си поставите предупредување и потсетници кои ќе ве одвратат од купување непотребен производ.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments