Google Lens сега ви го разбира и ракописот

Google Lens е супер алатка ако сакате да дигитализирате некоја белешка. Досега ова беше поточно за скици и дијаграми, но новата надградба овозможува и препознавање на рачно пишан текст што секако ќе ја направи уште покорисна.

Новата верзија на апликацијата е достапна и на Android и на iOS. Но за да копирате текст од апликацијата на десктоп потребна е и последната верзија на блог.

Пред да одите и да прославите што конечно ќе си ги разберете белешките од пред неколку години, за жал нема. Апликацијата барем засега препознава читок текст. Ако не пишувате средено. Google Lens не а да го препознае текстот.

Конечно апликацијата има нова функционалност. Сите корисници можат да ја користат за проширување на говорниот фонд. Функционалноста може да помогне за учење на изговор и за учење на зборови. Оваа функционалност засега е достапна единствено на Android верзиите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments