Google ќе индексира страни во реално време?

во Веб

{mosimage} ReadWriteWeb блогот пишува дека Google планира да развие систем со кој содржината на веб сајтовите автоматски ќе биде индексирана од пребарувачот во моментот на објавување. За да успее во индексирањето во реално време Google ќе ја користи PubSubHubbub платформата . Платформата работи така што самиот издавач на содржина го информира Google дека има нешто ново, наместо да чека crawler-oт да ја открие истата содржина.

„Ако Google го имплементира индексирањето преку PuSH програмта, ќе побара од секој сајт да ја имплементира технологијата и да одреди кој Hub ќе го форсираат на почетокот на секој документ, како што одредуваат кои RSS фидоби ќе се објават. Тогаш Google ќе се претплати на ови PuSH фидови да открие нова содржина при објавување.“ пишува ReadWriteWeb.

PubSubHubbub прват се ингегрира во WordPress кои објавија
PubSubHubbub плагин
со цел да обезбеди побрзо објавување на блог постовите во RSS фидовите.

Погледнете го видеото и презентацијата во кои е појасно објаснетa PubSubHubbub платформата.Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk