Firefox додаток за контакти

„Контаките и листите на пријатели станаа интегрален дел од како ние се дружиме онлајн. Вашите имејл адреси, Twitter следбеници и openID се користат на илјадници начини при конектурањето, следењето и споделувањето информации онлајн.“ вели Мајкл Хансон, инжинер во Mozilla Labs.

Ова е експеримент со ограничени можности, но со тек на време ќе бидат додадени други сервиси за да може да се синхронизираат со прелистувачот, и ќе се направи API за сајтовите за да може листата да се искористи при споделување информации.

Додатокот можете да го симнете тука.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments