Едукативен водич за overclock на Intel Core i7, i5 и i3

„Првите потреби за overclock се појави кај корисниците со не-така-длабок џеп. Таквите корисници ако сакаа подобри перформанси од своите компјутер бea принудени со купување на подобро ладење за своите компјутер со overclock да дојдат до поголема фрекфенција која директно влиае на зголемувањето на перформансите.“, објаснува Fatal1ty_ во својот водич кој објаснува за почетниците и кој има совети за поискусните хардверџии.

„Intel како моменталниот лидер на пазарот за микропроцесори, секако е и најинтересен кога е во прашање overclock. Денешните нови Intel процесори Core i7, i5 и i3 архитектури, понекогаш се во состојба да достигнат и до 100% overclock, а се тоа е споредено на фабричка вредност на „клокот“. Токму поради таа причина ќе се обидам да на што поедноставен начин да објаснам како се ‘оверклоку’ еден таков процесор.”

… одличниот водич заедно со дополнителните сугестии, искуства и дисусија ќе ги најдете на форум. Имајте на ум дека ова е само текст за едукација и експеримент. IT.com.mk и Fatal1ty_ не ги сносат последиците доколку дојде до оштетување на хардверот поради незнаење или лошо користење.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk