Дозволете пристап на други до вашиот Gmail

во Совети

Опцијата е корисна за споделување мејлови и контакт листи со соработници или фамилијата. Пример, може да се сетира еден мејл да им дозволи на два други Gmail мејлови да имаат пристап, и тој, првиот мејл да биде вид заедничко сандаче. Може да послужи и како родителска контрола врз детското Gmail сандаче.

Има две ограничување. Сите мејлови мора да бидат Gmail, не може да дозволите пристап на Yahoo, Hotmail или друг корисник. И второ, корисникот кој ќе добие пристап не може да менува опции, лозинки и друг детали од првичниот мејл. Но може да се одговара на и праќа имејл пораки од првичниот имејл.

Додавањето (и тргање) на пристап е лесно за местење, отидете на Settings -> Аccounts -> Grant access to your account.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
1 Коментар
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
Quantum Mind Power
11 years ago

Excellent story it is definitely. My friend has been searching for this update