Достапен Chrome 11 со внесување на говор преку HTML

во Софтвер

„Внесување говор преку HTML е една од новите технологии во прелистувачите кои придонесуваат алатки како Google Translate да бидат иновативни и корисни веб апликации.“, вели Google на својот Chrome блог.

Програмерите и веб дизајнерите ќе можат да го искоритат API-то за внесување на текст и да го вметнат во својот сајт, пример HTML5Rocks.com.

Интересно, Chrome 11 е со ново 2D лого, има поправено многу багови за кои Google спомена дека исплатиле 16.500 долари на луѓе кои ги откриле грешките.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments