Бесплатни ИТ курсеви од Ivy League училиштата препорачани од основачот на Class-central

во feature, Вести

Онлајн образованието и курсевите имаат сѐ поголема популарност. Ако едно време онлајн курсевите имаа помал квалитет од формалното образование, сега ова не е случај. На куп платформи може да се прoнајдат курсеви од најдобрите образовни институции. Давал Шан (Dhawal Shan), основач на најпопуларниот пребарувач за онлајн курсеви, Class-Central, ги сподели најдобрите курсеви кои се достапни бесплатно.

На неговата листа на Medium препорачува над 250 курсеви, а ние ги одделивме единствено курсевите од ИТ-листата.

Се извинуваме за грешките во преводот на некои од курсевите и за курсевите за кои не најдовме соодветен превод.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments