Apple троши 700.000 долари за безбедностa на Тим Кук

Колку вреди безбедноста на Тим Кук? Според податоците кои ги презентира Patently Apple, за безбедноста на шефот на Apple секоја година компанијата одвојува 700.000 долари, од кои: „(i) Компанијата допринесува на сметката на г. Кук се под план 401 (к) во износ 15.600 долари; (ii) Премија за животно осигурување во износ 2.520 долари; (iii) Готовина за одбор во износ 56.923 долари и (iv) трошоци за безбедност во износ од 699.133 долари)“, стои во финансискиот извештај.

Остатокот од вработените во компанијата не добиваат слична заштита, а инвестирањето во безбедноста на г. Кук само ја покажува неговата важност за Apple. Компанијата вели дека личната безбедност на г. Кук е „од исклучителна важност како за Apple така и за акционерите“.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

АЛОЗИС КОМУНИКЕЈШНС Д.О.О.Рим, Р.Италија - Подружница Скопје Р.Македонија

Full Stack Java Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk