AI Scry е нова апликација која користи невронска мрежа за да го препознае светот

AI Scry е нова iOS апликација која користи невронска мрежа за да ги идентификува предметите кои се наоѓаат во нејзината околина. Апликацијата е едноставна за користење, со насочување на камерата на телефонот кон предметите, ги препознава предметите и преку „етикети“ или преку глас, ги прикажува на екранот и го информира корисникот.

Сепак иако користи вештачка интелигенција, засега се чини дека AI Scry не е премногу интелигентна. Корисникот може да одбере колку точни/прецизни да бидат резултатите преку индикатор на долниот дел од екранот. Поставувањето на контролата најдесно дава можности за нагаѓање, иако според Vergе, апликацијата прикажува погрешни резултати и тоа премногу често.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments