Најверојатно веќе сте го изгледале „Фати ме ако можеш“ (Catch Me If You Can) приказната за вештиот фалсификатор. Вистинскиот Френк Абагнејл пред некоја година, ја раскажа својата приказна за „Talks at Google“. Она што може да го заклучиме од говорот е дека без разлика колку е безбеден некој систем, безбеден е единствено колку луѓето. Говорот е нешто подолг, но секако е интересен. Г. Абагнејл зборува за измамите, но и за животот и проблемите поради злоупотребите.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

Backend Developer

Matrix IT Global Services Macedonia

Technical Support Engineer

види ги сите огласи на kariera.it.mk