YouTube: Се закачува 24 часа содржина секоја минута

Ова достигнување на YouTube е перфектен пример за моќта на интернетот да ја ослободи и промовира корисничко генерираната содржина. Равенката за успехот е едноставна: едноставно за користење + технологија која е се подостапна. Пример, паметни телефони со квалитетни камери кои можат директно да го закачат видеото на YouTube во самиот момент на снимањето.

Па дали ќе се закачуваат пои 30 часа или 36 часа видео содржина секоја минута е само прашање на време.

Од друга страна, иако ова е успех за YouTube, неизвесноста е како Google, кој во 2006 година го купи сервисот за 1.7 милијарди долари, ќе најде бизнис модел и како ќе започне да прави пари oд оваа огромна популарност на сервисот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments