Vimeo објави официјална апликација за iPhone, има и едитор на видеа

Можете да разгледувате низ видеата, можете да ги симнете на вашиот телефон или пак да качите некое видео кое вие сте го снимиле со камерата на телефонот. Апликацијата има и опција за едитирање на видеата.

Секако, вклучени се и сите опции за споделување кои се достапни и на страницата. Имате опции за прилагодување на апликацијата на ваши потреби, како и некои новини кои можат да го направат гледањето видеа поинтересно.

Vimeo е малку поинтересен видео сервис од YouTube во смисла на изборот и квалитетот на видеата. Иако се работи за кориснички видеа сепак за разлика од YouTube каде можат да се најдат аметерски видеа за се и сешто, Vimeo не дозволува комерцијални видео, гејминг видеа или порнографија на својот сервис, туку само оригинални кориснички креирани видеа. На сервисот можат да се најдат навистина креативни и оригинални видеа, како и видеа снимани од професионалци.

Aпликацијата можете да ја симнете од iTunes..

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments