Училиште шпионирало студенти преку веб камера

Оваа училиште е едно од првите во САД кое давало лаптопи на студентите за да им се подобри образованието. Според Кристофер МкКинли, наздорник на училиштата во тој округ, следењето на камерите било потребно за да се спречат кражби на опремата.

„Нашиот округ е посветен на заштитата и промоцијата на студенската приватност. Лаптопите содржат безбедносна опција за следење на изгубени и украдени лаптопи. Оваа опција ќе биде деактивирана веднаш.“ вели г-дин. МкКинли.

Поднесена е тужба против училиштето.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments