Учете Unity со Никола Ѓоргиев – velocity, rigidbody constraints, FPS camera

во feature, Совети

Никола Ѓоргиев е Unity Developer кој реши своето C# и Unity искуство да го сподели со сите преку YouTube туторијали.

Видеата се одлично склопени едноставни за разбирање и што е вистинска реткост, на македонски.


Ако делови од минатите видеа имавте проблем да се снајдете, тогаш имаме добра вест. Ова видео е своевидно потсетување и заокружување на дел од претходните видеа. Па ако имавте проблем со „velocity“, чудна колизија на тенкот со ѕидовите тоа е потсредено и објаснето во ова видео. Плус има и промени со камерата која сега ќе следи тенкот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments