Учете кинески со Microsoft Learn Chinese

Avatar img-thumbnail img-circle

во Вести

Уште од 2017 година, корисниците на iOS направите можат да учат кинески со AI напојуваваната апликација на Microsoft.

По неполни три години, Android корисниците конечно можат да го прават истото и да пробаат да го совладаат еден од најупотребуваните јазици во светот.

Microsoft Learn Chinese се фокусира на зборување мандарински јазик. Поради тоа, со сите четботови се рекреираат серии од секојдневни сценарија кои би требало да ви помогнат да чуете и научите како се изговараат и употребуваат одредени фрази. За подобро вежбање и усовршување на вашите говорни способности, можете и да се снимате.

Microsoft Learn Chinese е одлична отскочна штица која се труди максимално да ве изложи на кинескиот вокабулар и граматика, но не е совршена и никако не би можело да ги замени предностите кои се наоѓаат зад традиционалната училишна клупа.

Microsoft Learn Chinese за iOS.

Microsoft Learn Chinese за Android.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments