Стартува новиот интерфејс на Gmail

во Веб

Редизајнот на Gmail беше најавен уште во јули, а од денес тој дизајн станува активен. Корисниците во текот на наредниве неколку дена ќе можат да кликнат на Swtich to the new look на десниот долен агол од Gmail за да се префрлат на новиот интерфејс.

Новиот Gmail ќе има комплетно редизајниран конверзациски мод за следење на разговорите. Сега ќе се прикажуваат профил сликите на контактите за да може полесно да се следи кој што пишал. „Го изчистивме интерфејсот колку што е можно за да може да се фокусирате на комуницирање со вашите пријатели и колеги.“, вели Google.

Воведена е и опција за промена на дисплејот за да може Gmail да функционира на различни уреди со различна големина. Mестото меѓу елементите автоматски да се променува зависно од уредот. Сега има и нови HD теми од iStockphoto за разубавување на интерфејсот.

Елементите на левиот навигациски панел сега може да се прераспределуваат и да се зголемуваат, а ќе може да се користат и стрелки за навигација меѓу интерфејсот. Подобрено е и пребарувањето на содржината со паѓачко мени. Истото мени може да се искористи како филтер за пребарување.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

Backend Developer

Matrix Global

Junior QA

Matrix IT Global Services Macedonia

Software Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk