Преземајте фотографии од Unsplash

во Веб, Совети

Секојпат кога ќе ви притреба некоја слика, дали за вашиот веб сајт, блог, или слично, претпоставуваме дека обично одите преку пребарувачкиот енџин Google Images. Нема ништо лошо во тоа, но некои од фотографиите кои ги преземате на овој начин можат да подлежат на одредени (авторски) права и ограничувања.

Unsplash е веб сајт кој ви нуди над милиони фотографии во висока резолуција. Сите фотографии не подлежат на никакви авторски права, односно ограничувања и можете да ги користите без страв дека правите нешто незаконско. Тоа е затоа што фотографиите потекнуваат од заедница од над 150 000 аматери и професионални фотографи. Целата заедница ве охрабрува да го споменете фотографот од кого сте ја „позајмиле“ фотографијата, но таквото нешто е далеку од задолжително.

Во поглед на категории, имате на располагање категорија за позадини за вашиот компјутер и телефон, природа, патување, животни, категорија за јадења и пијалаци, како и за луѓе.

За преземање на содржините не се бара регистрација, а лесно можете да поставите и некои ваши фотографии.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

Matrix IT Global Services Macedonia

BI Developer

АЛОЗИС КОМУНИКЕЈШНС Д.О.О.Рим, Р.Италија - Подружница Скопје Р.Македонија

Senior Full Stack Java Developer

види ги сите огласи на kariera.it.mk