Откриена хардверската побарувачка за Borderlands 3

Avatar img-thumbnail img-circle

во гејминг

Borderlands 3 е една од нашите најочекувани игри за месец септември, нешто за што ќе можете да прочитате утре и од нашиот специјализиран извештај. Првите три Borderlands игри не бараа да принесувате жртва за да можете да уживате во целата нивна графичка убавина. По сѐ изгледа, таков ќе биде случајот и со најновата игра од овој серијал.

За минимален пристап до играта, во графички осиромашена околина, потребно е вашиот компјутер да ги исполнува следниве услови:

OS – Windows 7/8/10
Процесор – AMD FX-8350 |Intel i5-3570
Меморија – 6GB RAM
Графичка – AMD Radeon™ HD 7970 | NVIDIA GeForce GTX 680 2GB
HDD – 75 GB

Од друга страна, она што се препорачува за играта е значително повеќе…

OS – Windows 7/8/10
Процесор – AMD Ryzen 5 2600 | Intel i7-4770
Меморија – 16GB RAM
Графичка – AMD Radeon™ RX 590 | NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
HDD – 75 GB

Дека не ви треба исклучително моќно чудовиште, највеќе се забележува од графичката карта, но оние кои и понатаму одат само со 8GB RAM можеби и не би било лошо да размислуваат за неизбежната надградба.

Сакате да знаете и какви графички опции ќе ве пречекаат низ релаватното мени? Го имаме и тоа!

Basic

Graphics API: DirectX 11, DirectX 12
Display: (varies by setup)
Display Mode: Full Screen, Windowed Borderless, Windowed
Resolution: (varies by setup)
Vertical Sync: Off, On
Resolution Scale: 50% – 200% in 25% increments
Limit Frame Rate: Smooth 22-62 FPS, Capped 30 FPS, Capped 50 FPS, Capped 60 FPS, Capped 72 FPS, Capped 120 FPS, Unlimited, Custom
Custom FPS Limit: default 90, minimum 15, maximum 300
Calibrate Display: Brightness and HDR
Calibrate Safe Area: Adjust the boundary of the UI
Field of View: default 90, minimum 70, maximum 110
Vehicle Field of View: default 90, minimum 70, maximum 110
HUD Scale: default 1, minimum 0.6, maximum 1.3
Advanced

Preferences

Display Stats: Off, FPS, All (FPS, CPU, GPU)
Anti Aliasing: None, FXAA, Temporal
FidelityFX Sharpening: Off, On
Camera Motion Blur: Off, On
Object Motion Blur: Off, On

General

Graphics Quality: Low, Medium, High, Ultra
Texture Streaming: Low, Medium, High, Ultra
Anisotropic Filtering: 2x, 4x, 8x, 16x
Material Quality: Low, Medium, High, Ultra
Shadows: Low, Medium, High, Ultra
Draw Distance: Low, Medium, High, Ultra
Environment Texture Detail: Low, Medium, High, Ultra
Environment Detail: Low, Medium, High, Ultra
Terrain Detail: Low, Medium, High, Ultra
Foliage Detail: Low, Medium, High, Ultra
Character Texture Detail: Low, Medium, High, Ultra
Character Detail: Low, Medium, High, Ultra
Ambient Occlusion: Low, Medium, High, Ultra
Volumetric Fog: Off, Medium, High, Ultra
Screen Space Reflections: Off, Medium, High, Ultra

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments

ит кариера

QtWinSoft

C++ Developer

Matrix IT Global Services Macedonia

Junior-Mid Full Stack Developer

Melon, part of Kin+Carta

DevOps Engineer

види ги сите огласи на kariera.it.mk