ИТ Настан: “Meet the Masters” со лидерите на MusalaSoft

Avatar img-thumbnail img-circle

во ИТ.МК

Компанијата Musala Soft на 25 февруари во Скопје организира ИТ конференција. На настанот наречен Meet the Masters ќе се дискутира на теми поврзани со последните случувања во ИТ-индустријата а ќе говорат луѓе од менаџментот на бугарската компанија. Настанот ќе се одржи во просториите на Европскиот универзитет – Скопје, а отворањето е во 9:30 часот. Јазикот на конференцијата е англиски и влезот е бесплатен.

Раководството на Musala Soft ќе говори на повеќе теми, а за секоја од темите е предвидена презентација и дискусија. Темите кои ќе се разгледуваат се следните:

  • Последни трендови во ИТ-индустријата;
  • Проширена интелигенција /  Big Data / Machine Learning;
  • Интеграција во облакот / API  Economy / SOA  / Микросервиси;
  • Интернет на нештата / Паметен свет / Индустрија 4.0;
  • Enterprise Java Development;
  • Quality Assurance and Automated Testing;
  • Front End технолошки платформи;
  • DevOps и зошто се потребни

Конференцијата ќе ја отвори Делијан Лилов, извршен директор на MusalaSoft. Целата листа на говорници, повеќе детали и регистрацијата за настанот се достапни на страницата на настанот; повеќе податоци за Meet the Masters може да пронајдете и на facebook-страницата на настанот.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments