.мк Тwitter република

во ИТ.МК

Можеби малку идеалистички, но сепак соодветно е што Twitter птицата си го најде местото на македонското знаме на 14-тиот ден од протестите против полициска бруталност. Соодветно е бидејќи друштвената мрежа од само 140 знаци беше и продолжува да биде алатка за споделување информации за протестите и да ги поврзува корисниците во една .мк онлајн заедница.

Доволно е да се пребара по хаш-таговите #protestiram и #martin и да се види дека скоро секој твитерџија е некако инволвиран во протестите, во решавање на инцидентот и ангажиран кон донесување повисоки полициски стандарди.

Сликава е на Томе Богданов


Сликава е од Видана Бошкова-Мицевска


Сликава, како и почетната, е на Mите Кузевски


Сликава е на Mите Кузевски

http://t.co/uHhIggC – the Macedonian Twitter flag – symbol of the protests against police brutality initiated on #Twitter #protestiramless than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

Twitter e-republic! Поддршка од мене, @sead93 и @apostolov80 за мирниот протест против насилството #protestiram http://t.co/nzoZO1Fless than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

Day 14 of Protest in Skopje, Macedonia from Dejan Velkoski on Vimeo.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
4 Коментари
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Arszovszki, az IT.com.mk szerzője szerint [mk]: Lehet, hogy kissé idealisztikus ahogy a Twitter madárka rászállt a macedón zászlóra a […]

trackback

[…] Viktor Arsovski του IT.com.mk πληροφόρησε [mk]: Θα ήταν κάπως ιδεαλιστικό, αλλά ταιριάζει πολύ στο […]

trackback

[…] Arsovski of IT.com.mk informed [mk]: It could be a bit idealistic, but it is very appropriate for the Twitter birdie to fly […]

trackback

[…] Arsovski of IT.com.mk informed [mk]: It could be a bit idealistic, but it is very appropriate for the Twitter birdie to fly onto […]