Metamorphosis Foundation и Microsoft ве повикуваат на Tech4Good настан

во Вести

Metamorphosis Foundation и локалната канцеларија на Microsoft организираат ден на Microsoft посветен на граѓанскиот сектор. Настанот е насловен, Tech4Good,Технологијата во облак (cloud) го помага општеството“. 

Станува збор за своевидна промоција на Techsoup Balkans. Преку оваа платформа граѓанскиот сектор може да добие софтверски донации во вредност од 5000 долари. Токму запознавањето на граѓаните со овие можности се можеби и главен мотив за организирање на настанот. Дел од настанот е оставен и за практична презентација на можностите и презентации на организации кои веќе користат бесплатен софтвер.

На овој настан ќе имате можност да научите повеќе за предизвиците со кои се соочуваат невладините организации во Македонија и добрите примери за тоа како технологијата им овозможува на невладините организации да ги спроведуваат работните обврски на полесен начин и да ја исполнат својата мисија. Овие примери ќе ги презентираат организации од Македонија кои за првпат добија дониран софтвер.

Tech4Good ќе се одржи на 16 мај во Конгресниот центар на Спортски саем, со почеток од 10:00 часот. Настанот е бесплатен, но за учество е потребна регистрација. Регистрацијата заинтересираните треба да ја направат до 14 мај до 17:00 часот. За граѓаните кои сакаат да присуствуваат, а доаѓаат од другите градови ќе бидат покриени трошоците во висина на повратен билет.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
1 Коментар
Најнови
Најстари Со највеќе гласови
Inline Feedbacks
View all comments
Новица
5 years ago

Vendor lock-in за македонскиот граѓански сектор.