Линукс Торвалдс, човекот кој го започна развојот на Linux, развива софтвер како што тоа го правел пред многу години. Linux и куп софтвери се изработени најмногу поради неговото уживање во програмирањето.

Г. Торвалдс е повлечен и ретко дава интервјуа, а на ТED во Ванкувер имаше ретко интервју. Настанот е од 2016 година, но секако е интересен.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments