Креативен Google eксперимент за наоѓање работа

во Веб, Свет

Алек за само 6 долари купил реклами на Google Ad Words кои се појавуваат секогаш кога ќе се пребарува името на директорите. Така секогаш кога директорите, пример, Иан Раишентал ќе си го пребара името му се појавува реклама „Здраво, Иан Реишентал. Гуглањето на своето име е забавно. Вработувањето на мене е исто така забавно.“

Од пет директори на кои им се обратил, четворица го повикале на интервју, а двајца му понудиле работа.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk