Клај Шарки зборува зошто иднината на владите ќе биде со отворен код

во Веб, Свет

Авторот Клај Шарки на својот настап на TEDGlobal 2012 зборуваше за движењето на отворениот код и како тој се има пробивано низ неколку сфери, а со новите технологии би ни се овозможило да учествуваме како дел од централната власт, така што граѓаните и владата ќе соработуваат заедно за подобрување на законите и политиката.

Тој со својот говор ни претстави чиста слика за како работи системот за контролирање на верзии, во примерот Git, и зошто таквите отворени системи се одлични и за луѓето и за владите. Погледнете како тој мисли дека сите преку интернетот можеме да се вклучиме во подобрување на законите, демократијата и политикта во државата.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments