Излезе AMD Radeon HD 6790

во Хардвер

Но, новото не значи секогаш и најдобро. Тоа што е најважно за 6790 е достапната цена од 150 долари.

„Ако се продава по цена од 100 евра, има логика нејзиното појавување. Во спротивно, тапкање во место за AMD.“, вели Zorandesign.

„6790 е повеќе противник на GTX 460 768 MB, но, во односот цена-перформанси ја губи битката или уште поедноставно, за иста цена 460 768 MB нуди повеќе фрејмови во скоро сите игри. 6970 е солиден играч само во crossfire и само тогаш се исплати.“, вели Gokica.

… дискусијата и анализите на хардверот продолжуваат на форум.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments