ИТ настан: EESTEC организира студентски натпревар Code App, Level Up 3

во ИТ.МК, Софтвер

Студенската организација EESTEC го најави третото издание на Code App, Level Up. Настанот е осмислен да им го приближи веб програмирањето на студентите од кампусот на техничките факултети. Работилницата со траење од една недела ќе се одржи од 29 февруари до 5 март, а целта е здобиеното знаење, студентите да го искористат практично. Обуките кои ќе бидат дел од работилницата се: дизајн на веб сервис (front end) и развој на веб сервис (back-end). Учесниците ќе креираат своја блог платформа, а настанот има и натпреварувачки карактер, па сите ќе имаат можност да ги презентираат платформите во финалето.

Настанот е предвиден за учество на 68 домашни и 12 странски студенти, а најважна е можноста за споделување на искуства, како со колегите од универзитетот, така и со колегите од универзитетите надвор од Македонија. Освен студенти настанот е поддржан од ментори, дел од нив се професори на ФИНКИ, а дел се искусни предавачи од оваа ИТ гранка. Сите заинтересирани студенти можат да се пријават за учество на Code App, Level Up, на сајтот на EESTEC.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk