Ирска ќе ги гаси пиратите од интернет

во ИТ.ЕУ, Свет

„Интернетот служи за комуникација. Не е странско тело кое е против нормите кои се спротивни на основните принципи за човекови права. Нема ништо во законите што го легализира нелегалното само затоа што е извршено на интернет.“ вели судијата Питер Чарлетон.

Сега Еircom е обрзан да воведе средства против нелегалните симнување, како и да го открие идентитетот и ИП адресите на тие што закачуваат и симнуваат пиратска содржина, пишува Irish Times.

Ова одлука им даде подршка на музичките компании и Eircom да го предложат „правилото од три чекори“ со кое пиратите се опомениваат два пати, а потоа се гасат од интернет иако според Европската Унија правото до пристап на интернет е едно од основните човекови права.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments