Ештон Качер ќе ги дизајнира новите телефони на Lenovo

До крајот на годината ќе може да го видиме резултатот од соработката на Ештон Качер и Lenovo. Маркетинг директорот на Lenovo, Дејвид Роман вели дека соработката со Качер не е само маркетинг трик туку дека актерот помага во развојот на продуктите. „Знам дека звучи банално, но вистина е… Тој не само што се гледа како инженер, тој е инженер. Ако согледа некој проблем сака да го реши.“, изјави г. Роман за Recode.

Соработката со актерот целосно е на корисничкото искуство, за кое ќе го има конечниот збор. Изработката на електрониката се разбира е во раце на инженерскиот тим на компанијата. Ештон Кучер е инвеститор во поголем број успешни стартапи, како Uber или Foursquare, но ова е прв пат да се вклучи како инженер во некој проект.

„Мојата соработка со Lenovo ме доближува до мијата љубов кон технологијата и дизајн кој ги прават нашите животи подобри. Неможам да дочекам да се приклучам и да им помогнам на Lenovo бо развојот на идните продукти“, изјави aктерот во октомври кога се приклучи на Lenovo.

[youtube]7a9K59G0Z0g[/youtube]

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments