Dropbox работи на апликација налик на Google Docs

во Софтвер

Новата алатка од Dropbox, Paper, овозможува тимско креирање на белешки и документи, иако алатката би можела да се користи за сите документи за кој е пригоден форматот… Услугата е во бета и сè уште е потребна покана, но бројот на бета тестерите е значително поголем, вели Engadget. Во моментов станува збор за десктоп алатка, иако кога ќе биде завршен бета тестот, Paper ќе доаѓа и со сопствена мобилна апликација. Дека навистина не станува збор за софтвер во кој ќе може да се креираат специфични документи, покажува и едноставноста на Paper. Апликацијата овозможува работа со еден фонт и три големини, а иако секој фонт може да се користи во – болд, италик, потцртан и strikethrough верзија, можностите запираат тука.

Корисниците кои соработуваат на некој документ можат едноставно да видат што работат останатите корисници. Секој од соработниците на текстовите добива курсор со некоја боја, а другите можат да следат кој и каде прави промени. Она за што Paper е навистина погоден е креирање на белешки на тим на соработници. Менаџерите на проектите можат да креираат „to-do“ листа и да им доделат задолженија на членови од тимот, алатката овозможува и едноставно споделување на url и на слики, а примените и додавањата е прават со нивно влечење.

„Работата денес е фрагментирана. Сѐ се случува низ различни типови содржини – слики, код, табели… Некој можеби работи на PowerPoint, некој работи на код, друг во Google Docs – на тимовите им е потребна платформа на која ќе можат да ги споделат своите идеи на едно место,“ вели Матеус Пан продукт менаџер на Paper.

restaurant_planning-1024x768

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments