C06 е издржлива преносна камера која може да се движи

Avatar img-thumbnail img-circle

во Хардвер

C06 е подвижна робо-камера, прв производ на истоимената компанија. Станува збор за специјализиран уред, наменет за екипите за спасување, брза помош и против-пожарните единици.

Робот-камерата треба да биде едноставна за користење и на непристапен терен. Сè што корисниците треба да направат е да го фрлат роботот и потоа преку LTE можат да ја гледаат камерата и да управуваат со движењето на роботот. Управувањето и следењето може да се прави од повеќе различни уреди. C06 е опремен и со светилка која овозможува гледање во темница. Леќите за камерата се од Sony и според најавата може да се променат.

Камерата доаѓа со сервис за стрим кој чини 100 долари за обични корисници, и 150 долари месечно за службите за итна интервенција. Двете претплати предвидуваат неограничен сообраќај преку мрежа со поголем приоритет.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments