Bing повторно со слики од .Мк, овојпат го претставува св. Јован Канео

во Веб, ИТ.МК

Како кај секоја слика на Bing има неколку точки со дополнителни информации за сликата, која ја дообјаснува и, нели, го промовира пребарувањето. На сликата со св. Јован Канео има четири такви точки кои се доста интересни и ја објаснуваат Македонија.

Од лево на десно, првата е дека „Може да прашате ‘што е во името?’, но за оваа земја, која се мачи со своето уште од независноста од 1991-ва, значи многу“. Таа точка линка до пребарување на FYROM.

Потоа стои дека „светци и религиозни луѓе доаѓаат на оваа мирно светилиште“ со линк до слики од св. Јован. Потоа се вели „ако стоите на оваа крајбрежје ќе гледате во едно од најстарите и најдлабоките езера во Европа“ со линк до Охридското езеро. Последната, четврта точка се вели дека „ова тренди место за одмор е било дел од четири империи и главен град на една“ со линк до мапа, овојпат пребарувана со Република од Македонија наместо FYROM.

(via Dime01)

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments