Баг или функционалност на Facebook за iOS

Корисниците на Facebook апликацијата за iOS забележуваат дека апликацијата има пристап до задната камерата. Задната камера се активира штом корисникот ја вклучи апликацијата. Компанијата веќе одговори дека станува збор за пропуст и веќе работат на решавање на проблемот и нова верзија на апликацијата.

Пропустот се активира единствено ако корисникот и дозволил на Facebook апликацијата пристап до камерата. Ова за среќа овозможува и брзо и едноставно надминување на пропустот. Единствено корисниците може да ја прекинат дозволата за користење на апликацијата за Facebook, или да не ја користат апликацијата воопшто.


Пропустот во апликацијата се активира секогаш кога корисникот ќе притисне врз слика. Пропустот го откри и на Twitter го сподели Џошуа Медокс. Во видеото се гледа дека камерата се вклучува и регистрира што се случува во реално време. Пропустот се активира на iOS 13.2.2, но не и на постариот iOS 12 оперативен систем.

Добра вест е дека засега нема податок дека слики и видео се качени онлајн поради овој пропуст. Но ова секако не помага на зголемување на довербата во друштвената мрежа која и онака не е на потребно ниво за некој кој оперира со податоци на корисниците.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
види ги сите огласи на kariera.it.mk