Проверка на факти

Сервис за проверка на факти од медиумите во Македонија е проект на УСАИД за зајакнување на медиумите во Македонија, спроведуван од Метаморфозис. Целта на проектот е да им овозможи на граѓаните да бараат поголема отчетност од медиумите, како и да им помогне на новинарите во спроведувањето на нивните професионални стандарди.

1 објавени новости