Apple Watch 6 во рацете на iFixit

Avatar img-thumbnail img-circle

во Вести

Apple Watch 6 е најновата верзија на паметниот часовник на Apple, iFixit неодамна го презентира часовникот на препознатлив начин. Секако ова значи отворање и детално разгледување на хардверот.

Во новиот часовник нема никакво изненадување, со исклучок на тоа колку е лесно да се сервисира. Apple Watch 6 доби оценка 6 од 10, иако станува збор за минијатурен уред со минијатурна електроника.

Што се однесува до хардверот, тука нема никакви изненадувања. Станува збор за идентичен уред со претходникот (Аpple Watch 5). Додадени се нови сензор за сатурација со кислород, нов екран и нов S6 процесор.

Часовникот на Apple е најпопуларен уред во оваа категорија и еден од најпопуларните фитнес додатоци воопшто. Apple постојано го надградува и додава нови функционалности, па популарноста на часовникот не е изненадување.

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments