Активирајте мрачен режим во Windows 10 со Darker

За многумина корисници, мрачниот режим е прикриен благослов кој значително го олеснува оптоварувањето на очите, а и пружа интересна перспектива при работа.

Самиот Windows 10 оперативен систем веќе има светол и темен режим кој можете да го активирате преку менито Settings. Но, алатката Darker нуди значително поедноставни и попристапни можности. Се вдомува во системската лента со икони и ви дозволува инстантно да се префрлите на саканиот режим со само еден клик.

Преку Darker можете да изберете што да се промени и во кој режим, така да постојат одредени комбинации со кои можете да експериментирате. Девелоперите зад алатката ветуваат уште многу идни доприноси во Darker. Првата од нив би била овозможување поефикасно менување позадини.

Enable Dark Mode Theme on Windows 10
Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments