Think Quarterly – онлајн магазин на Google

во Свет

Google собра реномирани имиња да споделат своите мислења за популарни бизнис теми и теми кои се занимаваат со технологијата. Во воведот на онлајн магазинот Мат Бритин кој е директор за операциите во Британија и Ирска вели дека „Think Quarterly е место за дишење во зафатен свет. Место каде можете да застанете и помислите што се случува и зошто е важно.“

Google на Twitter профилот @ThinkQuarterly ова нивно дело го нарекоа „единствена комуникациска алатка“, но сепак, не познато дали има овде некоја друга агенда освен едноставен и интересен експеримет.

Total SMS sent globally tripled between 2007 & 2010, from an estimated 1.8trillion to 6.1trillion. Around 200,000 sent every second.less than a minute ago via web

Globally, we spend 2.9 billion hours on YouTube in a month. That’s 326,294 years! @youtubeless than a minute ago via web

By the end of 2010, there were 600 million people on Facebook. 250 million of those joined Facebook during 2010 @facebookless than a minute ago via web

In 2010, there were 25 billion tweets on Twitter. @twitterless than a minute ago via web

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments