Што е интернет култура? прашува директорот на Cheezburger мрежата

во Веб, Свет

Cheezburger мрежата ги опфаќа сајтовите како FailBlog, IcanhazCheezburger, memebase… сите сајтови се преполни со креирани слики од човечки грешки, сатира и куп мачки, сите креирани од самите корисници.

„Токму тоа е интернет културата која користејќи ремиксирани слики ги вметнува во различни контексти креирајќи забава.“ вели г. Ха. „Ние го правиме нашиот рокенрол – нашата генерациска метафора како ние го гледаме ова место“

Добивај известувања
Извести ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments